Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

8 Mart 2013 Cuma

Manalı Filmler Samsun’da!


Film seyretmenin önemi üzerinde durarak, katılımcıları, daha bilinçli seyirci haline gelmeleri, filmlerdeki felsefi görüşlerden, hayat derslerinden daha fazla yararlanmaları için motive etmek amacını güden Manalı Filmler konferansı, İstanbul’dan sonra Samsun’da yapılacak.

Senaryo yazarı (“Salkım Hanımın Taneleri”, “Karışık Pizza”), senarist Tamer Baran’ın sunduğu etkinlik, “sinema büyüsü” ve “film analizine giriş” başlıklı iki bölümden oluşuyor. Her iki bölümde de 8’er filmden kısa parçalar bulunuyor. İlk bölümde: filmlerdeki mananın önemi, film seyretmenin anlam ve değeri, tanık olmak, özdeşleşmek, hayat dersleri temaları işleniyor. İkinci bölümde ise daha bilinçli seyirci haline gelmenin yolları üzerinde duruluyor ve farkındalık, eğitilmiş göz gibi kavramlar işleniyor. Bu bölümde kısa analizi yapılan filmler arasında “Eyes Wide Shut / Gözleri Tamamen Kapalı”, “The Godfather / Baba” ve “Citizen Kane / Yurttaş Kane” de bulunuyor.

Samsun Atakum’da Avangart Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik 11 Mart 2013 Pazartesi akşamı, 19.00’da.
Salonun adresi ise: Denizevleri Mahallesi, 217. Sokak 
Atakum / Samsun

2 yorum:

  1. Tamer bey, siz filmler üzerine yazıyorsunuz ama her biri birer kısa film tadında olan "black mirror" serisi üzerine de bir yazı yazmanızı dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Olabilir... Hele bir izleyeyim bakalım.

    YanıtlaSil