Alıntı

Toplumsal hayat bizi doğadan kopardı, onunla yeniden bütünleşmek zorundayız. “Ağaca sarılan hippi” imajını kastetmiyorum, onda yanlış bir şey yok da, demek istediğim, bir psikolojik ve ruhsal evrimin çok gerektiği. Şimdiki hayat tarzımızla ilgili en büyük sorunun ruhsallık eksikliği olduğunu düşünüyorum…

Julian Goldberger ("Şahin"in yönetmeni)

28 Nisan 2010 Çarşamba

Hayat Okulu

IMDB: 6.5
Manalı Filmler: 8.0

“Yılın Öğretmeni” ödülünü kazanmak arzusundaki biyoloji öğretmeni Matt, zor bir rakiple karşı karşıya kalır: Genç, yakışıklı, iyi kalpli tarih öğretmeni Michael, mesleğine tutkuyla bağlıdır ve öğrencileri geliştirmek için her yolu denemekte, yaratıcı yöntemler uygulayarak derslerini çekici kılmaktadır…

Dijitürk’te yayımlanan bu küçük TV filmi, “bir nevi ‘Ölü Ozanlar Derneği’” olarak değerlendirebileceğimiz seviyede. Bir başka manalı film olan “The Nines / 3X3”ün başrol oyuncusu Reynolds yine sevimli ve hayli inandırıcı bir oyunculuk sergiliyor.

Sloganı: En büyük hayat dersleri sınıfın dışında öğretilir.

Seçme diyaloglar:
Michael (derste, Kızılderili şef kılığında): “Kabileler hoş geldiniz. Dinleyin, şeflerim. Kalbim zayıf… hasta. Ten toza dönüşecek olsa da, ruhum güçlü kalacak ve çalınan davulların yankılanması gibi yükseklerde uçacak, rüzgar gibi hayatı soluyarak, yaşayan her şeyin parçası olarak. Şimdi ve her zaman…”

Matt: “Her gün sizi korkutan bir şey yapın” (Eleanor Roosevelt’ten alıntı)

Matt: “Herkes solundaki arkadaşına baksın… Bir mucizeye bakıyorsunuz”.

Hayat Okulu / School of Life
Yönetmen: William Dear
Senaryo: Jonathan Kahn
Yapımcı: Rosanne Milliken
Oyuncular: David Paymer (Matt Warner), Ryan Reynolds (Michael D'Angelo), John Astin (Stormin' Norman Warner), Andrew Robb (Dylan Warner), Kate Vernon (Ellie Warner)
2005 Kanada, ABD ortak yapımı, 111 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder